Alles in 1 Opende Check alle providers en profiteer van kortingen tot €53


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Alles in 1 pakket in Opende vergelijken en afsluiten? Digitaal TV kijken en rondsurfen op internet: het moet snel zijn, en uiteraard zonder haperingen / storingen. Een rappe stabiele internet-connectie is hiervoor cruciaal. Onze internetverbinding gebruiken we voor films streamen, televisie kijken, internetbankieren, rondsurfen en nog veel meer. Welke providers zijn er allemaal? Hoe zit het met de snelheid van de verbinding? En wat kost het abonnement mij?

Middels onze tool ontdek je alle internetbedrijven. Het afsluiten van een abonnement gaat erg snel. Voer je postcode + huisnummer in, kies voor ADSL, glasvezel (niet overal verkrijgbaar) of kabel, bekijk de verschillende verbindingssnelheden, bekijk de extra mogelijkheden voor digitale TV (on demand films kijken, online tv kijken, uitzending gemist) en kies uiteindelijk ook voor een vaste telefoon aansluiting. Jij vindt aansluitend meteen de goedkoopste alles in 1 provider in Opende. Check zelf wat je kunt besparen, mogelijk tot wel €97 per jaar. Aan het oriënteren naar een nieuwe aanbieder enkel voor televisie kijken of puur voor het internetten? Of zoek je naar een internet en tv pakket voor een lage prijs zonder bellen? Geen probleem! Middels ons zoekscript doorzoek jij handige informatie over voordelig bellen, internetten en tv-kijken in Opende.

Alle internet-providers

Bekijk de prijzen van alle erkende providers

Bliksemsnel internet

Internetsnelheden van 500MB en het gemak van interactieve TV

Korting op je internetpakket

Vergelijk alle alles-in-1 providers en ontvangen kortingen tot wel €63 per jaar.

actie internet pakket

Alles over goedkoop bellen en internetten in jouw regio Goedkoop internetten, tv-kijken en bellen? Hier vind je praktische informatie

Een internetverbinding via glasvezel, kabel of ADSL?

Glasvezel, kabel en ADSL zijn een voor een vormen van breedbandinternet. Echter, welke internetverbinding past bij mijn wensen? Bekijk snel informatie over Internet, tv zonder bellen Vodafone.

1. ADSL
ADS is gekoppeld aan je telefoonlijn. Een dergelijk internet abonnement is voor het gros van de huizen te ontvangen. Een grote pré van ADSL is het feit dat je uit veel providers kunt kiezen. Hierdoor zijn goedkope abonnementen mogelijk. Nadelen hiervan zijn o.a. de relatief trage verbinding (max 50 MB/s). Woon je in afgelegen gebied? Dan gaat dit verder ten koste van de snelheid. Noemenswaardig: je kunt soms ook VDSL gebruiken.

2. Kabel
In het geval van kabelinternet ontvang je internet via de televisiekabel. Met een aansluiting op de kabel heb je een prima snelheid, vaak wel 400 MB/s. Telefonie, TV en internet zijn gescheiden. Je internet wordt dus niet trager door toedoen van streamen. Het nadeel is dat het aanbod beperkt is. Opende heeft slechts een paar kabelaars. Bovendien is er doorgaans een verplicht TV-pakket.

3. Glasvezel internet
Profiteren van de meest snelle verbinding? Met internet via glasvezel haal je het snelste internet in huis, tot wel 500 MB/s tot 1Gbps. De upload- en snelheid voor downloaden ligt vaak op dezelfde hoogte. Noodzakelijk voor intensief internetgebruik. Jammer genoeg is glasvezel internet nog niet te ontvangen voor veel mensen. Is glasvezel internet in Opende aanwezig? Vul de tool in en ontdek wat de mogelijkheden zijn.


Soort verbinding Positief Ongunstig Tarieven
1. ADSL Keuzevrijheid + prijs Kan traag zijn Vanaf €36
2. Kabel Prima snelheid Verplicht TV-abonnement Vanaf €43
3. Glasvezel Meest snelle internet Beperkt beschikbaar Vanaf €55

Hoe werkt overstappen van internetprovider in Opende?

Jullie oude alles-in-1 pakket laten oversluiten? Dat kan snel online. De populaire providers (Telfort, XS4ALL, Online.nl, KPN, Vodafone, Ziggo) hebben een samenwerking. Op het moment dat jij overstapt dan zorgen de providers voor de afhandeling. Hierdoor blijf jij gegarandeerd online. Op welk moment kan ik switchen? Het grootste deel van de alles-in-1 contracten zijn jaarlijks te vernieuwen. Vervolgens geldt een variabele maandcontract. Dit is het moment om over te stappen naar een (goedkoper) alles-in-1 abonnement. Heb je een mooie pakketdeal gekozen? Dit gaat moeiteloos door middel van de overstapservice.

De overstapservice
Het gros van de internetproviders leveren een overstapservice. De aanstaande aanbieder neemt het papierwerk voor z’n rekening. Onder andere het beëindigen van je bestaande bellen- televisie en internet abonnement. Daarnaast regelen zij dat de aansluiting op tijd ingaat. Je bent dus geen dag offline. KPN, Vodafone, Online.nl, Tele2, XS4ALL, Telfort bieden dit aan. Een scherp contract gespot? En ondersteunt jouw aanbieder de overstapservice? Dan kun jij het toekomstige pakket direct online bestellen.

 1. Bekijk looptijd van je contract.
 2. Start de vergelijker en kies de beste deal.
 3. Bestel het nieuwe pakket en het overstapservice-team handelt alles af.
 4. Je ontvang meteen een bevestigingsmail. De overstap duurt 3 a 4 weken.
 5. Jouw nieuwe router (indien nodig) wordt thuis afgeleverd. Niet technisch aangelegd? Laat dan een installatiemonteur komen.

Werkt de huidige provider niet met deze NL overstapservice? Zeg dan altijd zelf het contract op. Let op: begin met het afsluiten van een toekomstig contract. Daarna moet je pas het abonnement opzeggen. Je telefoonnummer behouden kan ook in het kader van vaste telefonie.

Hoe kan ik alles in 1 combineren met mobiel?

Een goede alles in 1 aanbieding besteld? Tv, internet en bellen wordt dan door 1 partij geleverd. Tegenwoordig noemen we dat triple play. Maar iets wat nu ontzettend in trek is, is de keuze voor quad play. Beter gezegd: je combineert een 3-in-1 pakket met mobiele telefonie contracten. In wezen is dit een 4 in 1 pakket.

Waarom zou jij dat moeten kiezen? Zo’n internet aansluiting in Opende? Door alles bij 1 aanbieder af te sluiten, dan wordt je hiervoor beloond. Denk aan leuke extra’s als korting op het maandbedrag, extra MB’s of iets als gratis zenderpakketten. Met dank aan dergelijke combideals krijg je dus meer voor je geld. Populaire 4-in-1 combi-deals zijn:

KPN Compleet

 • Maandelijks 5 euro korting op je mobiele rekening.
 • Extra belminuten.
 • Gratis zenderpakket.
 • MB’s uitwisselen met vrienden en familie.

Telfort CombiVoordeel

 • Belminuten en MB’s worden verdubbeld.
 • Maandelijks 5 euro minder betalen.
 • Gratis Fox Sports pakket.
 • Geen kosten voor opnemen pakket.

VodafoneZiggo

 • Mobiele telefoonabonnement data verdubbeld.
 • €5,00 korting op jouw mobiele abonnement.
 • Een Sport/Movies/Kids zenderpakket.
 • Thuis “veilig online” gebruiken zonder kosten.

Hoe zit het met de internetsnelheden?

De verschillende providers schreeuwen met enorme internetsnelheden. Normaliter 400 Mbit/s. Echter, wat voor snelheid moet ik kiezen? Hier beneden doorzoek jij een aantal alledaagse voorbeelden. Per online activiteit spot je de voorgeschreven snelheid.


Wat doe jij? Voorgeschreven snelheid?
Versturen van e-mails > 1 Mb/s
Rondklikken op sites 1-2 Mb/s
Facebook gebruiken 1-2 Mb/s
Online telefoneren >4Mb/s
Streamen van video content 4-8 Mb/s
Televisie kijken via Apps 16-24 Mb/s
XL-bestanden downloaden 8-24 Mb/s

Hulp bij het kiezen van internetsnelheid
We zien plusminus drie verschillende soorten gebruikers: de “light users”, de normale verbruikers en de zware categorie. Voor elke klasse bieden wij hieronder wat meer informatie .

1. Instap huishoudens (basis-internetsnelheid)
Je gebruikt het internet alleen voor E-bankieren, e-mailen, websites bezoeken. Niet meer dan 1 device online.

2. Standaard gebruik (vanaf 20 Mb/s)
Met regelmaat download je files, en je houdt van streamingdiensten als Film1 of NPO. Tegelijk online met 3 apparaten.

3. Expert huishoudens (50+ Mb/s)
Films streamen in 4K of HD instellingen. Daarnaast ook downloaden en uploaden. Of je favoriete game spelen? Dat is mogelijk met diverse apparaten, 100% gelijktijdig!Tip: lees nu ook meer over Glasvezel internet Oosterland.

Welk internet- tv en bellen pakket past bij mij?

Er valt flink wat te kiezen m.b.t. bellen- tv en internetproviders in Opende. Maak wat moet ik nou kiezen? Dat is per huishouden natuurlijk verschillend. Om je op weg te helpen voorzien we je graag van wat concrete info.

Welke aanbieders zijn actief in omgeving Grootegast?
Elke regio heeft een unieke samenstelling. Via onze tools vind je welke aanbieders beschikbaar zijn. Zo snel jouw postcode (en evt. huisnummer) bekend is, merk je dat er bepaalde bedrijven afvallen. De keuze wordt je zo iets eenvoudiger gemaakt.

Welke producten heb je nodig?
Heb je echt producten nodig als wifi-versterkers, routers, modems? Geen behoefte aan bellen met de vaste telefoon? Of TV uit het abonnement halen? Bestel dan een 2-in-1 pakket of voor enkel internet. Zo ben je geen geld kwijt aan mogelijkheden die jij niet nodig hebt.

Welke extra services wil ik?
Steeds meer alles-in-1 abonnementen kun je eindeloos uitbreiden. Voorbeelden zijn extraatjes zoals vooruitkijken, on demand films kijken, live pauzeren of pakketten met extra veel zenders bijv. met zenders als Horse & Country TV. Heb je dit wel echt nodig? Kies jij deze leuke toevoegingen dan kunnen de prijzen gaan stijgen. Ook Wifi-versterkers om het signaal van een router te verbeterkunnen voor jou handig zijn. Zo verlaag je de scoringskansen en heb je snel internet in Opende.

Wat zijn de extra's die ik kan kiezen bij mijn TV-contract?

Ook zo dol op televisie kijken? In de actuele situatie kijken we allemaal tv op digitale / interactieve manier. Via interactieve televisie kijk je TV waar en wanneer je wil. Vandaag de dag doe je dit met elk device (mobiel, Xbox, of “ouderwets” op de TV). Tv-programma’s online kijken gebeurt steeds meer. Jouw digitale-tv pakket kun je uitbreiden via verscheidene modules. Een aantal hiervan staan hier weergegeven:

Uitzending gemist
Dankzij programma gemist heb je de mogelijkheid alles gratis terug te kijken. Bij veel aanbieders is dit standaard inbegrepen. Handig als je jouw favoriete NPO serie net hebt gemist. Wel kan er een vergoeding worden gevraagd voor uitzending gemist van de commerciële kanalen als Ginx Entertainment.

Je kunt vaak ook kiezen voor begin gemist. Een tv-programma net begonnen? Met digitale TV kijk jij altijd terug vanaf het begin. Ook even pauzeren is een optie. Bij verscheidene aanbieders is deze mogelijkheid er tot 48 uur. Maar bij steeds meer kabelaars kan dit soms wel 14 dagen.

Televisieprogramma opnemen
Steeds meer bedrijven laten jou gemakkelijk televisieprogramma’s opnemen. Meestal met behulp van PVR (een recorder + harde schijf) maar we zien ook steeds vaker cloudoplossingen. Zo’n extra opnemen-pakket kost rond de €5,50 per maand. Wil je het gratis? Kijk dan bij Ziggo of XS4All. Er zit wel een max aan de opnametijd. Dit is ongeveer 275GB / 350 uur kijken.

Meer zenderpakketten
Internet providers bieden rond de 25 standaard zenders. Eigenlijk altijd met kanalen als MTV Music Muziek. Daarnaast kun je ook regionale zenders kijken als Gelre TV en internationale zenders als BBC Three/ CBBC. Tegenwoordig kan je jouw interactieve-tv experience nog leuker maken met betaalde zenderpakketten. Bijvoorbeeld Fox Sports en het ATV Avrupa televisie-kanaal. Via jouw eigen leverancier vind je het complete zenderaanbod voor Groningen.

alles in 1 in Opende


Internet en tv vergelijken in Opende

Maandelijks minder betalen voor tv, internet en bellen? Of heb je plannen om te verhuizen, en kijken jullie uit naar een andere alles in 1 leverancier? Zie nu jouw potentiële besparing en start met bellen, internet en tv vergelijken in Opende. Dit kan haast niet fout gaan aan de hand van de volgende stappen.

1. Noteer je huidige abonnementskosten en kijk wat je hier allemaal voor krijgt (een handig hulpmiddel is de speedtest!)
2. Bezoek onze vergelijker en geef je (nieuwe) woonplaats door.
3. Kies de gewenste internetverbinding en snelheid.
4. Kies optionele extra’s voor je interactieve televisie (live pauzeren, on demand films kijken, begin gemist.)
5. Geef aan of je een ongelimiteerd bel-pakket wil afsluiten.
6. Selecteer het 3-in-1 abonnement die jou aanspreekt.
7. Je kunt het pakket krijgen door op “bestellen” te klikken. De overstap wordt in goede banen geleid door de provider.
8. Kies of je het pakket zelf installeert Er is ook een installatieservice mogelijk. De opleveringstijd voor je nieuwe pakket is gemiddeld genomen 30 dagen.

alles in 1 kpn logo

KPN

Landelijk beschikbaar
Met radiozenders
Voordelige tarieven

alles in 1 telfort logo

Telfort

CombiVoordeel
De alles in 1 oplossing
Introductie-aanbieding

alles in 1 vodafone logo

Vodafone

Tot 400 Mbit/s download
Binnen 6 weken actief
Maximaal voordeel

alles in 1 tele2 logo

Tele2

Fair Use Policy
Meerde add-ons
Eerste periode korting

alles in 1 xs4all logo

XS4ALL

5 sterren service
Moeiteloos overstappen
Heel betaalbaar

alles in 1 ziggo logo

Ziggo

Mediabox XL
Alle bekende kanelen
Lage tarieven

alles in 1 caiway logo

Caiway

Razendsnel down/uploaden
Pakket zelf samenstellen
Simpele voorwaarden

alles in 1 t-mobile logo

T-Mobile

Landelijk actief
Topkwaliteit TV
Scherpe korting


Youfone

Gratis Fox Sports
Goedkoop vast bellen
Scherpe korting

alles in 1 online logo

Online.nl

Netwerk van KPN
Topkwaliteit TV
Simpele voorwaarden

alles in 1 NLE logo

NLE

Snelst groeiende provider
Heldere voorwaarden
Nieuwe klanten korting

alles in 1 fiber logo

Fiber

Winnaar snelheid
Snel en betrouwbaar
Unieke korting


Beste alles-in-1 met glasvezel in Opende

Digitaal tv-kijken en internet via glasvezel wordt steeds gewoner. In de streek Grootegast komen hiervoor ook steeds meer aanvragen. Waarom stapt iedereen over op internet + tv via glasvezel? Het is verrassend snel (100 tot 200 Mbps), en ook nog eens hartstikke stabiel. Daarbij staat het glasvezelnetwerk bekend als “open”. Je zit niet vast aan een vaste aanbieder. Wat je om je heen nog wel eens hoort: internet en TV via glasvezel is prijziger dan bijvoorbeeld ADSL. In de praktijk is dit niet zo. Het glasvezel alles in één pakket met televisie, bellen & internet bestel jij tijdelijk al rond de 4 – 5 tientjes in de maand. Kan ik gebruik maken van glasvezel internet in Opende? Welke leveranciers doen dit? Voer jouw gegevens in, en klik dan op “glasvezel”. Je achterhaalt meteen het aanbod. Niets gevonden? Dan moet je het nog even doen met kabel of ADSL. Of bekijk meer informatie over Alles in 1 pakket Oldelamer.

Alles-in-1-pakketten vergelijken Goedkoop internetten, bellen en tv-kijken. Direct 3-in-1 pakketten vergelijken in Opende.